2007/03/14

Narkoman

Der var man kommet i gang med kuren. Ble vekt ti over ni i morges, og ble trillet opp i syvende etasje right away. Endte opp i en liten operasjonssal, med leger, sykepleiere og anestesi-lege. Det fantes tydeligvis to forskjellige masker for å ha over nesen, mannlig og kvinnelig. Siden jeg ikke var stor og muskuløs, fikk jeg selvfølgelig sistnevnte. Bare løgn hele greia! Fikk narkose, og etter noen sekunder var jeg i dyp søvn. Våknet opp på overvåkingen, og noen minutter etterpå var jeg på tur ned til rommet. Portøren trillet meg til feil avdeling, så jeg trodde et øyeblikk at jeg hadde fått en ny sykdom :P Var veldig sulten når jeg kom tilbake, ettersom jeg fastet fra midnatt av. Var enda litt i "bakrus", så jeg sovnet igjen etter maten. Etter noen timer var jeg i gang igjen, og da spiste jeg ørret, to sjokolader og vanilje-is. Jeg drakk to Pepsi også. Stor fremgang med tanke på andre kurer, hvor jeg nesten ikke har spist eller drukket noe.

Har fått to poser med cellegift allerede, og nå er tredje på vei. Får rensemiddel og saltvann samtidig, for å beskytte mot nyrer og andre ting som gjør nytte for seg i min fabelaktige kropp. Beroligende følelse av å vite at jeg gjør dette for en nytte - at det hjelper mot sykdommen. Blir mer motivert til å gjennomføre kuren på en best mulig måte.

Drar hjem fredagen, selv om kuren ble forsinket én dag. Rutinemessig skulle jeg dratt hjem lørdag, men verken vi eller sykepleierne så nytten i å ligge her. De har nok en liten baktanke med det også (mange pasienter, få sengeplasser) :P Blir koselig å komme hjem igjen, begynne med fysioterapi og skole. Herlig!

2007/03/13

!!!

Har akkurat kommet fra beinmargsprøven, som ble tatt i hoftepartiet. Fikk lokalbedøvelse først, og det var litt smertefullt, men det gikk bra! Etter det gikk de helt ned til benet, og borret seg litt inn i benet. Første gangen lyktes de ikke med å få opp en splint, men sånt skjer. Andre gangen gikk det heller ikke, så neste forsøk blir i morgen. Da med narkose, ettersom den andre gangen var utrolig smertefull. Det er faktisk noe av det vondeste jeg har vært med på :P Men de syntes jeg var veldig tøff, og det skal jeg selvfølgelig si meg enig i. Om dere skulle kjede dere en onsdags-kveld, ville jeg ikke anbefale at dere tar beinmargsprøver på hverandre!

Men over til noe veldig kult.

Margrete, en av "mine" leger var innom i elleve-tida med resultater fra gårsdagens MR. For første gang siden jeg ble innlagt fikk jeg gode nyheter :D Jeg er ikke hundre prosent sikker på alle benevninger som kommer nå, så hvis noen leger leser her, så får dere bare sette i meg! Prostata, som var utgangspunktet for sykdommen, hadde blitt halvert i størrelse, noe som er veldig bra! Forrige gang jeg tok MR, i starten av Januar, var det en kul i lymfen, som nå hadde forsvunnet. Og ikke nok med det. I beinmargen var det en del dødt skjelett, som nå hadde delt seg opp i mindre flekker. Hurra! Det viser jo at kuren fungerer utmerket, og at kvalmen ikke er forgjeves. Apropos kur, så er den utsatt til i morgen etter beinmargsprøven. Det er dårlig kapasitet blant sykepleierne for tiden, på grunn av kurs o.l.

Jeg kommer til å bli frisk :D

(forresten, jeg vet hvem Marianne Aulie nevnte på p3-sendingen. Men av fare for å bli anmeldt av advokat Elden nevner jeg det ikke her. Send meg melding om du lurer ;)

EDIT: Anders tippet rett, det var Martin Holst og Morten Abel. Siste cd-plate til Abel er allerede sendt med posten. Gratulerer!

2007/03/12

Bla-bla-blad

Ikke for å være slem mot de fantastiske legene og sykepleierne på sykehuset, men jeg er virkelig lei av UNN :P Merker det når jeg går inn hit, at det ikke er her jeg tilhører. Samtidig så er jo sykehuset på en måte et symbol på en av den vanskeligste tiden i mitt liv. Det er hjemme jeg skal være, blant kjæreste og venner, kattepus og flatskjerm. Hehe. Forhåpentligvis kan vi inkludere trening etterhvert. Som nevnt tidligere har jeg bare ett fag på skolen - norsk. Det fører til at jeg følger VKII norsk, mens jeg selv går VKI. Tredjeåret norsk innebærer et omfattende særemne, og da er det like greit å gjøre det nå, så får jeg noe å fylle dagene med. Noen som har en killer-idé til emne? Jeg kan tenke meg hva de fleste av dere vil svare ;)

Har tatt MR og CT-undersøkelse idag, og de foregikk uten noen problemer. Eneste "problemet" var at jeg måtte drikke rundt 8 glass med kontrast, hvorav sykepleieren tvingte i meg de siste. Du gjør bare jobben din, det vet jeg, men det smakte møkk! Samtidig fikk jeg et kontrast-middel intravenøst under CT-undersøkelsen, ettersom kontrast gjør bildene bedre. Man får en slags varmefølelse umiddelbart, og det er ganske ubehagelig skal dere vite :P Det føltes ut som det motsatte av forstoppelse, for og ikke ordlegge meg altfor direkte.

Har nettopp tatt blodprøver, og blodprosenten var bare på 7,9. Var egentlig klar over det på forhånd, da jeg nesten får blackout av å endre stilling fra liggende til stående! Det betyr to poser blod i to timer tilsammen, så det blir nok en sen kveld på meg (som om det ikke hadde blitt det uansett).

:)

Da var min første dag i Tromsø uavhengig av UNN over. I morgen tidlig bærer det av gårde til sykehuset og diverse tester, før kuren starter tidlig tirsdagen. Tror at denne kuren blir lettere enn de andre, ettersom jeg har gått opp flere kilo og formen er god. Kondisen, derimot. Tromsø er kjent for bratte bakker, og det fikk jeg virkelige erfare når Anders bestemte seg for å dra meg med på en liten tur :P Har nok et godt stykke igjen før jeg kan spille fotball igjen. Men ingen blir født med god kondis, så det er jo absolutt mulig å få den tilbake!

Jeg innrømmer at jeg har blitt avhengig av Farmen, så jeg håper jeg er i form til å få med meg finaleuken, og det at Agnethe ryker på ræva ut og Mikkel vinner hytte og bil. Heia same!