2008/02/18

Nedtur

Kjære alle sammen.

Jeg er nå innlagt for 14. dag på kreftavdelingen i Tromsø. Smertene tok til slutt overhånd, og jeg klarte ikke lengre å leve ett normalt liv. Aldri før har jeg vært så langt nede psykisk, det hender jeg knekker sammen flere ganger daglig. Jeg føler meg innesperret og blokkert fra alt ungdommen min egentlig skal dreie seg om. Lenge visste jeg om tilbakefallet, men at det skulle bli slikt hadde jeg aldri forestilt meg. Samtidig føler jeg en voldsom frustrasjon mot vanlige ungdommer, som slipper alt jeg må gå gjennom, men samtidig gir faen i livet. Herregud for en oppstrammer jeg vil gi dem!

Har jeg ikke smerter, blør jeg neseblod, og gjør jeg ingen av delene, så er det garantert noe annet i veien. Dere aner ikke hvor mange ganger jeg sier "er det ikke dette, er det noe annet" daglig.

Jeg har gjennomført en fem-dagers cellegiftkur, og den foreløp uten problemer. Men siden vannlatingen ikke fungerer optimalt på grunn av sykdommens press på blæren, har jeg fått operert inn et eget kateter for det. Det er både slitsomt og nedvergende for meg. De bruker også ei smertepumpe, som er et apperat jeg må drasse med meg overalt - for å forhindre smertene.

Planen framover er helt uklar, har kur om fire uker igjen, det er det eneste jeg vet. Når jeg kommer hjem er usikkert, det kan bli om ei uke eller to - alt etter hva skjebnen bestemmer hva som skal skje neste gang - for noe er det alltid..

93 comments:

Anonymous said...

Stå på, Fredrik!
Jeg vet ikke hva annet jeg skal si. Håper virkelig det ordner seg for deg! Du virker som en knall gutt. Husk at du har mange rundt deg som bryr seg og er glade i deg.

Anonymous said...

Hei Fredrik. Vil bare si at vi følger nå med deg, alt som folk har sagt skriver jeg under på. Hvis det er verdt no, så får du meg til å tenke at jeg må huske å sette pris på alle de vanlige tingene jeg gjør. Ikke bare høydepunktene. Og så det vi kaller problemer, regninger, oppvask og sånn, er plutselig ikke problemer lengre. Tenker på deg og dine, Fredrik. Klem. Astrid i Bodø.

Anonymous said...

Hei Fredrik!

Vi vil med dette sende deg en hilsen med ønske om snarlig og god bedring.

Vi tenker på deg, og er utrolig stolt av deg. Måten du har taklet dette på, og fortsatt takler det på, viser hvilken fantastisk person du er. Du er en rollemodell for alle oss. Vårt eneste ønske nå er at du skal bli frisk slik at du igjen kan få lov til å imponere oss der du hører hjemme - på fotballbanen i blå drakt.

Stå på Fredrik! Dette klarer du!

Hilsen fra alle oss i AIL.

Anonymous said...

Tenke på dæ heile tia Fredrik. E så ufatteli stolt av dæ, å mitt største ønske e at du ska bi frisk igjæn.
Dettan klara du! Du e et fantastisk menneske som æ e så stolt av å ha blitt kjent med. Førr alltid gla i dæ! :*

- Gitte

Anonymous said...

Tænke ofte på dæ Fredrik. Og håpe kvær dag at teng ska gå bedre førr dæ. Har læst d mæste du har lagt ut her, du e verkelig en stærk person! æ e gla i dæ;*
-tuva

Anonymous said...

Hei! Vil bare si at jeg med flere tenker på deg hver dag. Du har det tøft og vanskelig nå, og det er virkelig urettferdig alt dette du skal måtte gå igjennom. Tar deg med i aftenbønnen hver kveld, og håper du snart får krefter og pågangsmotet tilbake. Dette skal du klare!!!

Unknown said...

Hei hei søskenbarn :-) Håper virkelig du blir bedre og får komme deg hjem igjen. Du får bare "bosse" rundt ho tante Marit, no når ho e der oppe :-) Vi tenker på deg hver dag. Suss og klem. V,TC,H&T.

Anonymous said...

Fredrik.. Stå på videre, du veit ka du e god for :) Tenke på dæ kvær einaste dag, og mitt aller største ønske e at du ska bi 100% fresk NU med en gong. Du fortjene kun det beste.
Veldi gla i dæ.. skulle ønske æ kunne ta litt av den smerten du beskrive.

Anonymous said...

"Kjærligheten utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt"

Syns dette sitatet passer vårt forhold ganske bra. Hver gang jeg savner deg litt ekstra mye så tenker jeg på det du sa før du dro til tromsø, -Det er kjærestepar som har det mye værre enn oss, selv om begge er frisk-. Og det er virkelig sant, selvom det er tunge tider, så vet du at jeg venter på deg hjemme, tolmodig, stolt og umåtelig glad for at du er min.
Du har taklet alt mye bedre enn noen kunne forvente, og at du har holdt deg oppe så lenge er bare beundringsverdig, du fortjener ingenting annet enn å bli frisk, så du kan være den Fredrik det er meningen du skal være<3

Jeg elsker deg av hele mitt hjerte Fredrik, du er den eneste for meg<3

Din Maya..

Anonymous said...

Hei Fredrik. Har fulgt med deg en stund nå. Og må bare si at du er utrolig tøff, og dette skal du klare.Det er viktig å prøve å være posetiv, selv om det sikkert ikke er lett i din situasjon.Men stå på. Tenker på deg og håper du får en smertefri dag. Klem fra meg

Anonymous said...

Hei Fredrik!
Håper virkelig du blir bedre snart, ting høres utrolig kjipe ut nå.
Tenker på deg ofte.
Jeg skal for alt jeg kan slutte å ta ting for gitt; jeg vet ikke hvor godt jeg har det..

Anonymous said...

Hei.
Ville bare si at det er fler enn du aner som heier på deg og dine i kampen. Har mange som har vært igjennom den, heldigvis har nesten alle vunnet, men jeg vet hvor jævlig det er for de som står hjelpeslause rundt... Håper på et hat-trick i din favør!! Og sender samtidig litt ekstra varme tanker og looove til deg.
Hilsen Åshild, som sitter på ei forblåst øy ute i havgapet i Møre og Romsdal ;-)

Anonymous said...

Hei Fredrik. Synes du virker som en fantastisk gutt som har taklet denne urettferdige sykdommen veldig bra. Det er ikke riktig at en ungdom på 18 skal oppleve noe slikt... Masse lykke til og mange klemmer.

PS, fant linken hit på gjorenforskjell.no.

Anonymous said...

Stå på Fredrik, håper det går den riktige veien!!! Vi tenker masse på deg og dine.

Anonymous said...

Hei
Nei nå sitter jeg nesten å griner. Jeg forstår så mye av det du skriver om da jeg har brystkreft selv (jeg er bare 30 og aldri møtt noen yngre enn meg selv, selv om jeg vet at det er mange unge). En erfaren sjel i en ung kropp er ikke alltid like gøy!! Jeg kommer til å tenke på deg og håper inderlig at du kommer deg igjennom dette.Jeg har også en blogg hvis du vil vite mere(http://lindahphoto.blogspot.com). Men akkurat nå sender jeg all min gode energi til deg. Stå på!!
Hilsen Linda

Anonymous said...

Hei Fredrik!

Har fulgt deg hele veien og tenker masse på deg. Ønsker deg alt godt. Du betyr masse for mange.

Stå på og hold ut. Dette klarer du.

Lisa i Oslo

Anonymous said...

heija fredrik..
vi sende ein varm helsning fra oss i stavanger.vi e kjempe glai dæ,og stolt av dæ.stå på! mange klæmma fra julie,eirik,tante og onkel.

Anonymous said...

Hei Fredrik!! Har fulgt med på siden din siden i sommer nå, og ble veldig lei meg da jeg leste om tilbakefallet. Dette fortjener du ikke!!! Du er en utrolig tøff gutt med helt herlig personlighet (hvertfall tror jeg det etter å ha lest tankene dine). Takk for at du deler tanker, følelser og erfariner med oss. Det gjør at jeg tenker over og nyter de små gledene i livet og revurderer de "store" problemene mine. Jeg krysser fingrer og tær for deg, og sender deg superkrefter og krigere til å ta knekken på svineriet. STÅ PÅ!!! Stor klem fra sykepleier på Østlandet

Øysteinsdotter said...

Hei Fredrik:)

Man blir tom på ord etter å lese slikt egentlig,men jeg følte bare for å si at jeg får et hat inni meg på dine vegne...det er stygt å hate, men noen ganger må det da være lov!Vannvittig urettferdig hele greia!
Varm hilsen
Hedda:)

Anonymous said...

Hei Fredrik
Skjønner at du er frustrert og nedfor. Etter det du forteller kan nok alle og enhver skjønne at det ikke er særlig festlig å være deg akkurat nå. Men leste det du har skrevet tidligere, og da føler jeg meg veldig trygg på at du har mer på lager av positivitet og ståpåvilje,du trenger bare litt tid til å hvile og komme deg akkurat nå :)
Du virker som en trivelig og livsglad 18-åring, og med en kjøreste som skriver det hun har gjort i kommmentar på denne siden, så har du mye å sette pris på. Livet skal ikke være så tøft for en ungdom, ikke for noen! Jeg har barn på din alder, så jeg kjenner på hvor vondt jeg ville hatt det hvis mine barn hadde vært deg,da ville jeg helst ha byttet med dem!men slik er vel foreldre...
Som Espen simonsen, mannen til Tone fra siden "gjorenforskjell" sier, "Livet er 10% hvordan du HAR det, og 90% hvordan du TAR det".

Stå på Fredrik, se det positive i den minste ting igjen, som du gjorde tidligere her. Husk at det er DU som bestemmer hvordan dagen din blir. Jeg har oppfordret ungdommene mine om å gå inn hit og lese om deg, kanskje får de øynene opp for at de må sette bedre pris på det de har i hverdagen. Ønsker deg en så god helg som mulig, og kos deg som best du kan.
Hilsen Ingeborg.
Ps-titter innom igjen senere for å høre hvordan det går med deg jeg:)

Anonymous said...

Hei Fredrik !

Hver gang jeg er her inne tenker jeg at jeg skal legge igjen en hilsen . Men når jeg har lest i bloggen din så blir jeg rett og slett helt speakless. Du virker som en utrolig god og sterk person, håper virkelig alt ordner seg for deg og at du kan vende tilbake til ditt gammle liv som en frisk å sterk person med nye erfaringer .

Stå på ! :)

Anonymous said...

Håpe du oppi alt detta skjønne kæm du verkelig e og ka du står for, etter all støtte og fine ord du får! Lov mæ at du tenke litt over det æ prøve å sei tel dæ; veit æ har truffe ên gång eller to ;)
La den Røde Djevel i dæ komme fram, A-ROO !

Anonymous said...

Å, kjære du!!!

HOLD UT!

Anonymous said...

Stå på!!!! Dette klarer du!! Vi er mange som tenker på deg hver dag. Vi ber for deg i kirken jeg går i, at du og familien må få styrke og kraft til å komme gjennom denne vanskelige og tøffe perioden. Synes det er utrolig sterkt at du deler tankene dine på denne bloggen,vi har alle mye å lære av deg. Ikke gi opp, selv om det nok av og til er fristende.. Plutselig så snur det, du får mer energi, og livet ser straks lysere ut. Gleder meg til å lese det innlegget:)Ønsker deg og dine alt godt!

Anonymous said...

Hei Fredrik!
Tenke kjempemasse på dæ og håpe du finn fram styrken og taktikken i kroppen din tel å holde dæ på banen kvær dag.
Endag når sola skinn så spælle vi kanskje vegg i blå drakt mot svolvær.
DU gjør iallefall det.

-Peder

Anonymous said...

Hei du..
Uff, ikke noe særlig å lese bloggen din..Håpte liksom at du var ferdig med faenskapet nå!!
MEN; du er sterk, og klarer dette på en måte andre bare kan drømme om..Håper å se deg i disken på Mix til sommeren, når vi er innom øya på ferie!
Hils familien din så mye, kan umulig være enkelt for noen av dere nå..

Klemmer fra Suzanne Johansen m/familie

Anonymous said...

Hei Fredrik! Første gangen jeg er her inne, kom nettopp over bloggen din via hjemmesiden til noen andre.
Jeg kjenner deg ikke, men håper det går bra med deg og ønsker deg masse lykke til videre :) Jeg kommer til å følge med videre i bloggen din og håper alt ordner seg - ALDRI gi opp.

Anonymous said...

Et forbilde for alle du fredrik <3 Keep up the good work!

Anonymous said...

Det er så sant det man sier, at hvorfor må man oppleve noe "dritt" for å sette pris på det man har. Jeg føler med deg og håper dette går din vei. Ønsker deg lykke til med alt det som ligger foran deg.
Klem fra mammen til gutter på din alder.

Anonymous said...

veit ikkje ka anna æ kan sei enn det alle andre her har sagt.. æ tenke på dæ og håpe du snart får bedre daga.. gla i dæ fredrik.

- nora (trondheim)

Anonymous said...

Hei Fredrik.
Vi tænke vældi masse på dæ, å håpa at teng ordna sæ ætterkvært.
Du får ha ei god bedring.

Klæm fra Rikard & Benedikte.

Anonymous said...

hei fredrik.for en flott gutt du er!!!og glem ikke det!!kryp lengst inn og hent reservegutsen!den VET jeg du har.med så mye i hodet til å være så ung..rettferdig nei!men det er livet.så kom igjen,ikke gi opp.skal følge med på deg og gi deg gode tanker.

Anonymous said...

Kjære Fredrik
Du har tunge stunder nå som du deler med oss. Slik tingene har utviklet seg er det ikke så rart du føler som du gjør. Hadde det vært mulig for deg å se både kateteret og smertepumpen som "gode hjelpere" i en periode?
Jeg ble selv inspirert av Carsten Thomassen, han Dagblad journalisten som døde i Afganistan i jan. i år. Han og hans familie hadde et ordspråk: "Hold Høyden" som oppsto en gang på skitur hvor det ble uenighet om å gå ned i dalen og følge den, for deretter å gå opp igjen. Eller å ta seg bortover i høydedraget, "holde høyden". Carsten insisterte på at det siste var best. Jeg har selv brystkreft og en usikker fremtidig tilværelse. Men jeg prøver å leve etter Carsten sine ord. "Hold høyden" Det gir meg mot på vanskelige dager. Kan det være noe for deg også Fredrik? Klem og alle gode ønsker fra en mamma i Oslo, Britt

Anonymous said...

tenke på dæ og e vældi glad i dæ kompis!

pepe

Anonymous said...

Min elskede Fredrik;*

Alltid<3

Ingri uten d. said...

Jeg heier på deg, Fredrik!
Stå på!

Anonymous said...

Det gjør utrolig vondt å lese bloggen din :( du var så utrolig sterk og positiv!
Hvil i fred Fredrik, håper du har det godt der du er nå...!<3 :'(

Anonymous said...

Sov søtt kjære vænn <3

Anonymous said...

så ufattelig trist og meningsløst at du skulle dø. hvil i fred kjære fredrik <3

Anonymous said...

Kjære Fredrik, det er med tungt hjerte jeg sier farvel. Din tro på livet er og vil alltid være en styrke for alle oss andre. Jeg tar deg med i hjertet mitt, og jeg lover å huske på alt du har gitt meg med å lese din blogg.

Hvil i fred, Fredrik!

Anonymous said...

Fikk så ont i mæ når æ hørte d idag, men nu e smærtan dine borte. Tankan mine går tel ræstn av familien. D e så ufatteli tungt å miste nån såm e så ong. Du skulle ha fått mange år tel her.
Hvil i fred Fredrik

Anonymous said...

Kjære Fredrik!

Alt e så tungt nu, men nu e d over, du har ikkje ondt lenger.

Nu e d alle vi andre som har d ondt.

Vi må alle lære av dæ, og sette pris på livet og dagan. Du har sagt mange kloke ord.

Hvil i fred

Anonymous said...

Han er død

Anonymous said...

Hvil i fred Fredrik <3 Du vil allti vær i tankan mine. Du e en helt av dimensjona, du sto på heilt tel d siste, du førrtjente så mykkje bedre.
Håpe du har det bedre der du e :)
Klæm <3

Anonymous said...

Æ våkna opp idag t ubesvarte anrop og meldinge på telefon' min. Kan ikje fatte å begripe at du e borte fra oss. Det e ikje gådd opp førr mæ ennu. Æ e så gla i dæ, æ har ikje ord.. Alt e så meiningslaust. Men nu har du ikje nåkka ondt lenger.

Bi å savne dæ så ufatteli masse. Tåran slutte aldri å renne førr dæ Fredrik.

- Gitte

Anonymous said...

Du kommer til å bli dypt savnet, Fredrik...

Anonymous said...

D va så utruli tongt å se flagge på halv stang førr dæ i dag Fredrik. Æ ville ikkje skjønne at du e dø. Du skulle jo vinne kampen, du hadde jo så mange som heia på dæ.

Æ e kjempegla i dæ, du har betydd enormt mykkje førr mæ heile live og d vil du fortsette å jøre. Æ skal prøve å huske dæ når live verke tongt, førr du har verkeli satt alt i perspektiv førr ganske mange av oss.

Æ kan ikkje tenke mæ korr tongt familien din må ha d nu, du skulle jo fortsatt vært her så mykkje, mykkje lenger. Vess alt verke meiningsløst førr mæ så må d iallefall jøre d førr dem.

Tusen takk førr at du va den du va, førr alle minnan du har lagt ijæn etter dæ, og førr alt du har delt me oss. D e ikkje muli å glømme dæ.

Anonymous said...

Savner deg allerede vennen! Er ufatelig glad i deg, og vil alltid være det <3

Anonymous said...

Du har vært å vil allti fortsætte å være et lys førr oss svake vanlige menneska. Æ vil aldri glømme dæ, å kvær gang æ trur æ har d tongt, så vil æ tænke på dæ. Førr om d e nån som har opplevd motgang her i live, så e d verkeli du, å ikkje de fleste oss andre. Alle vi som har vorre borti ditt fantastiske væsen blir å huske dæ t den dagen vi sjøl dør. Hvil i fred fredrik, æ e glad æ fikk æren av å møte dæ.

Anonymous said...

Kvil i fred, Fredrik! ='(

Anonymous said...

hvil i fred fredrik..du vil alltid huskes..du va ein så fin gutt..

Anonymous said...

æ kjente dæ ikkje, men æ så dæ spælle i juleturneringa, å æ så dæ på nyttårsaften, æ tenkte "det ser ut som om han har det bra".

Æ fikk sjokk når æ hørte at du va dø. Fyfaen, det finnes ikkje goe nok banneord før å beskrive kor urettferdi verden e.

Uansett vil æ bære sei at dein styrken du har visst imponerte mæ frøkteli.

S. Benonisen

Anonymous said...

Det var med stor sorg jeg mottok budskapet i dag om at du var gått bort. Det var et sjokk! Så deg på butikken for vel 14 dager siden, og tenkte at "det ser ut som at han har det bra". Dermed var det med vantro jeg fikk budskapet i dag... Livet er urettferdig - at unge mennesker går bort er helt forferdelig!
Tusen takk for de gode stundene du har gitt oss, og det utrolige ståpå-humøret du har utvist. Du vil bli husket...

Jan Harald

Anonymous said...

Verden e så sinnsykt urettferdig.

Hvil i fred

Anonymous said...

Så har han gjort det igjen. Nok en ail spellar e borte,og æ spør mæ ka fan e vitsen med dettan her? Vest nån har kontakt med han der oppe så spør han om han har hørt om fair play. Verken erling eller fredrik var klare for og bli hentet.hvordan skal man kunne tro på noe som helst når du henter unge gutter som hadde så mye og gi? Hvil i fred fredrik tenker på deg og din familie.

Anonymous said...

Verden er ikke rettferdig og jeg har kun tårer å gi.

Thomas

Anonymous said...

Varme tanker sendes familie og venner. Du hadde fortjent bedre!
Hvil i fred

Anonymous said...

Har ikke så mye annet å si enn ÆSJ, så forbanna urettferdig!!
Helt sykt meningsløst....

Anonymous said...

Takk Fredrik, for at du har delt tankene dine med oss, kjente og ukjente, i den tøffe kampen du har kjempet.
Du verden så mye du har lært oss om fin ungdom og om hvor mye de fleste av oss, unge og gamle ikke har vett å sette pris på i hverdagen.
Tankene mine går nå til dine nærmeste og den kampen de må kjempe i dagene som kommer. Vi tenker på dere. Birgit

Anonymous said...

Det var en utrolig trist beskjed å få i dag. At du e borte Fredrik e heilt uvirkelig...Ha håpt heile tida at du skulle klare kampen men til slutt måtte du gi opp. Det er vanskelig å fatte meningen med livet når sånt skjer...håper du har det bra nå Fredrik. Tankene går til dine nærmeste. Hvil i fred fighter! Hege

Anonymous said...

Det føles så meningsløst når noen så ung blir revet bort.
Hvil i fred Fredrik
Sender tanker til dine nærmeste.

Anonymous said...

Himmelen er blitt rikere, vi på jorden er fattigere.

Hvil i fred, Fredrik.

Mette
Sandefjord

Anonymous said...

Alt har sin faste tid
Alt som skjer under himmelen har sin tid
En tid til å fødes, en til å dø
En tid til å plante, en til å rykke opp
En tid til å gråte, en til å le
En tid til å sørge, en tid til å danse
En tid til å ta i favn, en til å la det være
En tid til å lete, en til å miste

Alt skapte han vakkert i sin tid
Også evigheten har han lagt i menneskenes hjerter

Jeg skjønte at alt Gud gjør varer til evig tid
Ingen kan legge noe til, og ingen kan trekke noe fra

Hvil i fred, Fredrik.

Anonymous said...

Det blei en tung start på dagen i dag då æ fikk høre ka som hadde skjedd.. Rart kor fort teng kan bli snudd på hodet. Førr bære nån uke sia hadde æ trudd du sku klare det. Uansett ka oddsan var, førr du viste sånn styrke og livsglede.

Førr ikkje lenge sia va vi å besøkte dæ, og vi kunne se du va sliten.. Bære nån daga etterpå mottok vi me tungt hjerte at du va borte.. Syns det skjedde så fort, alt førr fort. Alt for ung..

Du har lært oss utrulig masse om å sette pris på det vi har og ta vare på kværandre.

Det gode humøret ditt, di artige vaktskiftan på Mix og den interne humorn. Takknemmelig førr å ha kjent dæ. Du kjem tel å bli savna..

Ingen er som du, Fredrik.
Evig gla i dæ, hvil i fred. <3

-Lene

Anonymous said...

Hvorfor er det nok en gang noen av de fineste personene som går bort? Du vil bli husket og savnet dypt.Finnes ikke ord som kan beskrive dette!

Anonymous said...

Jeg blant mange andre har fulgt kampen din, Fredrik. Det har vært ufattelig trist å følge din skjebne. Livet ER urettferdig!Jeg ville bare tro at du skulle greie det. Har akkurat sett på opptak fra TV-programmet du var med i..
Jeg tenkte som jeg har gjort hele tiden; en fantastisk flott gutt, virket så moden og trygg,og jeg fortsatte og beundre din måte å formidle tanker og inntrykk. Du fikk oss alle til å tenke over livet i et annet perspektiv.Du skulle skrevet bok..
Det er forferdelig trist at du er borte. Takk for at du delte dine opplevelser med oss. Du har lært oss noe viktig; nemmelig å ta vare på dagen i dag. Takk, Fredrik.

Hvil i fred, du blir aldri glemt, tankene går til både deg og din familie.

Anonymous said...

Så ufattelig trist beskjed å få...
Du har vist oss en livsgnist å kjæmpa så hardt, det va ikkje sånn her det sku slutte, å det sku iallefall ikkje slutte nu!

E vanskeli å forestille sæ korsn dine nærmaste har det nu. Sende varme tanka te dem.

Sov godt, Fredrik.

Anonymous said...

Ord blir fattige når slike ting skjer.
Alt jeg kan si er at vi alltid kommer til å huske deg, og at vi savner deg veldig mye!

Hvil i fred <33

Anonymous said...

Dette var virkelig trist å høre.
Sender mine varme tanker til familien og vennene dine.

Hvil i fred, Fredrik.

Anonymous said...

I dag har vært en ubegripeli dag. E vanskeli å tænke på at du e borte.
Men æ sett ijænn me en heil masse minna ifra aille skoleåran vi har gådd ilag. Å æ savne dæ.
Savne smile ditt, å di artie kommentaran du alltid kom med. Ingenteng feila humorn din.

Æ e så utruli gla i dæ<3
Kvil i fred kjære vænn<3

-Benedikte

Anonymous said...

Utrolig trist at det skulle gå slik!

Sender varme tanker til familien.

Anonymous said...

Ane Brun - Where friend rhymes with end

Du, din vilje og ditt mot vil aldri glemmes.

Anonymous said...

Kjære Fredrik.

Kjempetrist nyhet som kom i dag formiddag. Sku gjort så masse før å tadd over litt av smertn du har hadd siste tia. D e utruli urettferdi d her.. æ førstår ikkje.
Du e dypt savna allerede, Fredrik. Du har lært oss så masse. Enn sånn styrke finnes ikkje hos nån andre enn nættopp dæ. Den vil du alltid ha me dæ..

Vil hælse så masse tel familien din, og dine nærmaste.

"Ikke tenk
på han som forsvunnet,
hannes reise har nettopp begynt,
vi skal følge han på veien,
slik at han alltid har oss rundt.

Bare tenk på han som hvilende,
fra smerter og fra sorg,
på en plass med masse trygghet,
som vi kaller menneskets kjærlighetsborg.

Tenk på hvordan han måtte ønske,
at vi kunne vite nå,
at vår tristhet, sorg og smerte,
er det eneste som ikke skal bestå.

Og tenk på han som levende,
i hjertet på de han rørte,
for ingenting elsket er noen gang mistet,
og han var elsket så høyt!"~Lise

Anonymous said...

Takk for alle de fine stundene vi hadde sammen gjennom alle disse årene siden barnehagen, og for at du var den du var.

Tror du har kommet til et sted der du har det veldig bra - og håper vi en gang ses igjen.

Hvil i fred.

Anonymous said...

Hvil i fred fredrik..tenke masse på dæ.
julie

Anonymous said...

Kjære Fredrik!
Va jo ikkje sånn her d sku gå! håpe du har d bra der du e no!
Har aldri møtt en så ufatteli bra person før, du va virkelig unik!!
Live e faen me så urettferdig, du hadde jo hele live forann deg!! Kommer aldri til å glemme deg!!
Tenke masse på deg og din familie!!
Hvil i fred kjære Fredrik!

Anonymous said...

Det e helt ufattelig at du ikje e blant oss lenger Fredrik. Det va ikje sånn det skulle ende. Du kjempa og sto på tel det siste, og du fortjente så mykje bedre.

Har holdt mæ oppdatert me å lese bloggen din, og æ har lært masse av alle de kloke ordan dine. Du har fått mæ tel å se på livet i et anna perspektiv. Mine "problema" bli plutseli ikje problema lengre.

Du e et forbilde for mange, i hvert fall for mæ! En fantastisk unik person.

Hvil i fred Fredrik <3

-Camilla Eilertsen

Anonymous said...

Kjære Fredrik og familie,

Jeg kjente deg dessverre ikke personlig, men har fulgt din kamp gjennom din mor. Det gjør så vondt i dag at det gikk som det gikk. Tårer har trillet og jeg kan ikke finne ord for hvordan man kan rettferdigjøre dette. Jeg er stolt av ditt pågangsmot og styrke! Du er en motivasjon for mange i denne verden.

Hvil i FRED FREDrik.

Roger og Lorina Sundt

Anonymous said...

Uff så trist dette var ...!! Så fort det gikk på slutten... Nå er det ingen smerter og plager lenger...

Kondolerer til familien. Hvil i fred Fredrik ...

Anonymous said...

Kjære Fredrik ♥

Æ våkna av telefon som rengte, nyheten va den verst tænkelie. D jikk ikkje opp førr mæ me en gong at du va borte, æ ville nækta å tru at d va sant..
Du e å vil alltid være en sann vænn å en stor helt. Du så allti d positive i ting å hadde et pågangsmot uten like. Du e kongen på haugen, å e stærkar enn ka nån kan innbille sæ.
Du e verdens heldiaste, du har en familie, kjæreste å vænna som va utruli gla i dæ å jore alt de kuinne førr at du ska ha d så bra som muli i denna tunge perioden. De
Det e ikkje rettfærdi at en gutt i en så ung alder ska få live tatt i fra sæ. Ka hadde du jort førr å førrtjene dettan? Æ ser på folk på vårres alder som kasta bort live sett å slutta på skoln å ikkje jør en damn shit å ænkelte som sett på skoln å klaga å har ont overalt, ja du veit kæm æ mein. Mens du som verkeli prøvde å jøre d bæste ut av d tross den situasjon’ du va i, du satt aldri å klaga, men spøkte heller om d. Du e en inspirasjonskilde tel alle oss rundt dæ, og du har jett oss en pekepinn på at vi ska værdsætt live.
Æ huska den dagen æ, du å han Tobias plutseli bestæmte oss før å fer tel Melbu, mett i skole tia førr å skjekke ut ei søppelbøtta, rætt å slætt bære førr å ta nån bilda av den. Kommer aldri tel å gløm den dagen, å ikkje kor rart du så på mæ å han tobias når vi satt å diskuterte om d va Arsenal eller Liverpoolpizzaen som va bæst.
Nu e du endeli kvitt all smerte, å æ håpe du har d bedre der du e nu..

Hvil i fred Fredrik, du e dypt savna

- Michael

Anonymous said...

Sov godt Fredrik.

Anonymous said...

hei. leser dette og det gjør mæ så utrolig trist. e liksom helt ubegripelig at noe sånt skal få lov til å skje. har fulgt med på bloggen din en stund nå og snakka endel med øyvind.. og vi vet ikke helt hva vi skal si.

bli mest trist av å les om alt det vonde du har vært gjennom, men det virka som du e fullstending klar over alt det gode du har opplevd også.

og bare ved å les bloggen din har du gikk mæ perspektiv på mange ting.

send våre kondulansa til familen.

Kristin m/familie
Fauske

Anonymous said...

takk før alt Fredrik, æ kommer aldri t å glømme dæ. Du har lagt igjen dype spor i hjerte mitt. Du e d finaste forbilde æ nån gång kan tenke mæ. Takk før alle gångan du fikk mæ tell å flire, vi begge veit at det ikkje va få..
detta e vældi vanskeli, men du e før allti i hjertan t oss som e igjen
Gla i dæ, kjære vænn <3

Anonymous said...

Jeg er ikke der.
Stå ikke ved min grav å gråt
jeg er ikke der,jeg sover ikke .
Jeg er vinden som blåser.
Jeg er diamanten som glitrer i snøen.
Jeg er solskinnet på det modne korn.
Jeg er det milde høstregn.
Når du våkner i morgengryet er jeg der som fuglenes sirklende flukt.
Jeg er den funklende stjerne som sknner om natten.
Stå ikke ved min grav og gråt.
Jeg er ikke der.
Jeg døde ikke. God reise videre Fred

Anonymous said...

Fredrik , vi som sitter igjen med minnene av deg er stolte av alt du gjorde.
Minnet ditt vil leve evig , og du vil for alltid være en inspirasjonskilde for oss alle.
Jeg er stolt av å kunne si at jeg kjente deg , men vet at mange kan ta lærdom i din kløkt og din ståpåvilje og ditt mot.
Jeg håper du har det bedre der du er nå , men vit at du for alltid vil bli savnet av oss som ikke enda er der... sov godt Fredrik...Sov godt.....-JS-

Anonymous said...

Jeg husker da jeg var lita og min kjære onkel døde av kreft. Da jeg spurte pappa om hvorfor Gud måtte ta min onkel, brukte han å svare: Det var fordi Gud trengte en dyktig bilmekaniker.

Det ser ut til at Gud nå trengte en meget dyktig fotballspiller.

Hvil i Fred, Fredrik <3

Anonymous said...

Hvil i fred Fredrik.
Du har nok lært mange menneska nye måta å leve å tenke på, bl.a mæ sjøl.
Sender gode tanker til alle de nærmeste i denne ubeskrivelige vonde tiden.
Tiril

Anonymous said...

Kjære Fredrik!

Du lever videre. I hele denne uken har du levd gjennom tankene mine.

Mandags morgen slo jeg tilfeldigvis på tv´n. God morgen norge var i gang med et fint innslag tatt fra Washera. Der var du.

Innslaget gjorde et sterkt inntrykk på meg. Derfor søkte jeg på internett til jeg fant hjemmesiden din (noe som ikke var vanskelig).

Jeg har blitt helt oppslukt av bloggen din, har lest konstant. Lest alt av hva som står på bloggen din - til og med alle kommentarer. Mye av det du har skrevet om har jeg søkt opp på nettet for å finne ut av enda mere. - Da spessielt kreftassosierte saker.

Du skriver utrolig bra. Jeg leser teksten som om jeg hører stemmen din i hodet mitt. Jeg er takknemmelig for at du har delt din historie!

Jeg kjenner deg ikke. Jeg er en jente på 19 år som sitter nede i Trondheim og har i de siste dagene værdsatt livet så utrolig mye mere pga. av deg. Du får meg til å reflektere.

Tanken på døden er veldig skremmende, men du gir meg en trygghet gjennom det du skriver.

Det er mange sitat fra deg som jeg liker veldig godt, men det er spessielt ett:


"Men er livet mitt bare et manus, hvor slutten allerede er skrevet? Det tror ikke jeg."


Jeg har beundret ditt pågangsmot! Du har kjempet på lag med livet!! Du har vært så utrolig sterk.

Jeg har blitt glad i deg.

Hvil i fred Fredrik.

Anonymous said...

Fredrik.
Jeg kjente deg ikke, men jeg har lest hele bloggen din, og den gikk virkelig inn på meg. tårene bare renner. Jeg er overasket over hvor positiv du hele tiden var, og hvor sterk du var.
Jeg kommer aldri til å glemme det jeg har lest, du har rørt utrolig mange hjerter. .

Jeg kondolerer til kjente og familie.
Håper virkelig du har det bedre nå !

-ida-

Anonymous said...

Kjære fredrik
Hvil i fred.

Jeg har nå lest boka F for Fredrik som jeg fikk i går.
Først og fremst vil jeg si kondolerer til familien, og venner og bekjente av Fredrik Stave.
Det var en kjempespesiell opplevelse å lese å være med i hans oppturer og nedturer etter han fikk diagnosen. Jeg kjente ikke fredrik, men jeg ble virkelig rørt. Det er flott at dere har laget en bok om fredrik's liv den siste tiden, og at dere er villig til å dele hans historie med oss. Det er rart at slikt kan skje en gutt med slikt pågangsmot og positivitet, og en som har så mye å bidra med i verden. Jeg håper at utgivelsen av boken har hjulpet dere igjennom sorgen. Mine tanker sendes til dere.

Anonymous said...

Fredrik setter fortsatt spor hos mennesker han ikke kjente! Jeg har lest og grått. Og får inntrykk av en helt fantastisk gutt, familie og kjæreste!

Marie

Anonymous said...

hvorfor ikke:)

Anonymous said...

Hvil i fred.